Lainaa otetaan usein tiettyyn tarkoitukseen silloin kun omat käteisvarat eivät riitä. Rahan lainaaminen on hyvin yleistä, eikä siinä ole mitään pahaa. Kannattaa kuitenkin huolehtia, että lainan pystyy maksamaan lainasuunnitelman mukaisesti pois. Lainaa heti saatetaan ottaa vaikkapa auton korjauttamista varten, uuden tietokoneen ostamiseen, remonttiin tai moneen muuhun tarkoitukseen. Pienempiä lainoja, pikavippejä, yleensä otetaan hyvinkin arkisiin pieniin menoihin, mutta suurempi, esim. parin tuhannen euron lainan käyttötarkoitus on usein erilainen. Tällaisella lainalla tehdään yleensä suurempia hankintoja. On hyvin yleistä, ettei lainan käyttötarkoitusta kysellä, eikä sitä tarvitse lainanantajalle kertoa.

Lainan saaminen heti tai ainakin melko nopeasti on helppoa ja vaivatonta, kunhan vain on raha-asiansa aiemmin hoitanut hyvin ja muutenkin täyttää lainaajalle asetetut ehdot. Näitä ehtoja ovat suuremman lainan ollessa kyseessä yleensä luottokelpoisuuden lisäksi tietty vähimmäisikä ja sännölliset tulot. Monen tuhannen euron lainaa ei yleensä saa ilman jonkinlaisia ja tietyn suuruisia säännöllisiä tuloja. Näillä menettelyillä lainanantaja pyrkii varmistamaan että saa lainaamansa rahat korkoineen myös takaisin.

Se, saako lainaa heti, riippuu lainoittajan nopeudesta käsitellä lainahakemuksia. Jotkin rahoittajat käsittelevät lainahakemuksen jopa 10 minuutissa, toiset taas parissa päivässä. Joka tapauksessa, lainan saa melko nopeasti tililleen, ainakin parissa kolmessa päivässä.

Yleensä, mitä suurempi laina, sitä pidempi on myös laina-aika. Esimerkiksi 10000 euron lainassa lainan takaisinmaksuaika voi olla useita vuosia, mutta muutaman sadan euron lainan ollessa kyseessä laina-aika on yleensä korkeintaan kuukausia. Kannattaa aina muistaa, että mitä pidempi on laina-aika, sitä enemmän korkoa lainasta joutuu lähes aina maksamaan. Kannattaakin ennen lainan hakemista laskea kuinka paljon lainasta joutuu korkoa maksamaan tietyssä ajassa. Monesti lainoittajan nettisivuilla on helppokäyttöinen laskuri, jolla tästä asiasta voi ottaa selvää.

Vaikka lainaa saakin nykyään helposti ja nopeasti – lainaa heti – , rahan lainaamiseen ei tulisi suhtautua yliolkaisesti ja välinpitämättömästi, eikä sillä tulisi ainakaan maksaa pois jotain toista jo erääntyvää lainaa. Tällaisesta menettelystä syntyy nopeasti ongelmia.

Pienistä ja hetkessä saatavista lainoista käytetään usein nimitystä pikalaina tai pikavippi. Tällainen laina on tyypillisesti esimerkiksi 200 euroa. Tällaisen lainan saa jopa alle tunnissa tililleen, eikä sen saaminen edellytä säännöllisiä tuloja niin kuin monet isommat lainat. Pikalainan hakeminen voi tapahtua verkkohakemuksen avulla, jonka lähettämisen jälkeen hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen rahat on pian tilillä.

Suuremmasta lainasta, vaikkapa 3000-6000 euron lainasta käytetään usein myös nimitystä kulutusluotto. Tällaisen lainan myöntämisen edellytys on luottokelpoisuuden ja muiden ehtojen lisäksi myös säännölliset tulot. Lainanantaja vaatii jonkin todistuksen lainanhakijan jatkuvista tuloista. Tällainen todiste voi olla esimerkiksi työnantajalta pyydetty palkkatodistus tai tuore palkkanauha, josta käy ilmi myös tulojen suuruus. Näiden tietojen perusteella lainanantaja voi arvioida asiakkaan luottokelpoisuutta ja lainan myöntämistä asiakkaalle.

Eli jos aikoo ottaa lainaa heti johonkin tarkoitukseen, kannattaa eri lainoja vertailla ja varsinkin niiden korkoa ja muita kustannuksia. Kun lainaehtoihin on tarpeeksi perehtynyt ja sopiva laina löytynyt, voi hyvällä omalla tunnolla hakea lainaa heti.

Monet lainapaikat tarjoavat tänä päivänä siis lainaa heti, eli lainan saa tililleen usein jopa saman päivän aikana. Lainojen korkoja ja kuluja kannattaa aina vertailla.

Rahalainaa hakevat useat kuluttajat

Pikavippi on verrattain pieni haettu rahasumma, joka saattaa olla määrältään muun muassa pari sataa €. Pikavipin voi hankkia hyvin usein kohtapuoleen tililleen, sekä lainan laina-aika ei olekaan useasti erityisen pitkä. Suomessa tekee bisnestä nykyaikana sankka joukko pikalainayrityksiä, joiden pikavippivalikoimaan sisältyy monesti lukuisa lukumäärä erilaisia luottoja. Rahalainan saa ilman mitään vakuutta, toisaalta pikalainan lainaus vaatii kumminkin luotto sekä vakituista oleskelua Suomessa.

Tuoreen -13 lakimuutoksen tähden pienlainayritysten joukko väheni aika lailla, kun pikalainoista ei sen jälkeen saanut rahastamaan siinä määrin rahakasta korkoa kuin aikaisemmin.

Nykyään pikalainojen korkotaso on siksi huomattavasti pienimääräisempi kuin ennen. Monien jossain määrin isompien vippien korkotaso on nykypäivänä useimmiten aivan kohtuullinen. Käteisen lainaaminen on ihan perinteistä, siksi että useilla kansalaisilla on pulaa mammonasta. Varsinkin jos käteistä on pakko saada ehkä suurempaan hankkeeseen, kuten esimerkiksi kylpyhuoneremonttiin, rahalainaa haetaan remontin rahoittamiseen. Luottoa on viisasta monesti ensin kysellä pankista, mutta velkaa on mahdollista tietysti lainata melko maltillisella korolla ja maksuilla jostain muualtakin. Lainatun rahan ottamisessa on tärkeää, että katsoo aluksi pystyykö luoton tilittämään takaisin tulevina viikkoina. Useissa tapauksissa jos velkaa ei kykene hoitamaan vaaditussa ajassa luotonantajalle, syntyy velkaongelmia jotka sekoittavat omaa taloutta aika lailla piakkoin.

Valitettavasti nykyaikana useat suomalaiset ovat pakotettuja nojautumaan velkaopastajan tukeen. Siitä huolimatta että vippejä tavallisesti käsitellään pahana asiana, pienlainat eivät joka tapauksessa tätä joskus olekaan. Vippi saattaa olla aivan kätevä helpotus jos kun valuuttaa haluaa hakea heti, eikä lainan kustannukset ole isot. On hyvä silti varmistaa että luoton pystyy suorittamaan lainafirmalle ajoissa.

Webistä on hauskaa lainata vaivattomasti luottoa

Netin kautta löytyy tätä nykyä suurta määrää pienlainayrityksiä, joiden kautta on hauskaa vertailla erilaisia pienlainoja koroltaan. Lainojen tutkailua kuuluu ensin toteuttaa, sen vuoksi että sillä tavoin monesti säästää jonkin verran hilloa. Hyvin usein tällä tavoin ns. jemmata suorastaan huomattavia määriä rahaa.

Joka tapauksessa olisi tietysti hyvä homma, kun luottoa ei pitäisi hakea etenkään arkipäivän maksuihin. Katkeamaton valuutan hakeminen saattaa pikaisesti johtaa ns. pikaluottoongelmaan, jossa muun muassa käytetään käteistä muiden luottojen maksamiseen. Olisi viisasta, jos henkilökohtaiset rahaseikat saattaisi harjoittaa niin, ettei velkaa suuremmin koskaan tarvitse hakea varsinkaan arkipäivän maksuihin, vaan tällaiset jutut pystyisi maksamaan henkilökohtaisilla rahasäästöillään sekä jatkuvilla ansioilla.

On surullista, että tätä nykyä useilla ihmisillä on talousongelmia, ja tuollaiset kuluttajat ottavat monesti aika lailla lainarahaa. Lopulta lisää lainaa voidaan pyytää entisen lainasumman suorittamista varten. Tällöin luottopulma on tapahtunut jolloin suomalainen joutuu yleensä aivan kohta suuriin rahaongelmiin. Medioissa on sanottu, että kansalaisten luottovaikeudet valitettavasti ovat peräti yhtä ankaria kuin mitä muinoin sitten pulmalliseen taantuma-aikaan.

Luottoa joutuu luonnollisesti monet kuluttajat pyytämään monesti. Perinteinen lainaraha voi olla vaikkapa luotto rivitaloa varten. Olisi hyvä joka tapauksessa tajuta, että siinä tapauksessa kun luoton maksamisen kanssa syntyy pulmia, pitäisi ensiksi ottaa yhteyttä rahalainan antajaan ja yrittää neuvotella toisenlainen velkavaihtoehto jonka kautta velkaa voisi hoitaa ilman vaikeuksia joskus.

Maailmassa asustaa melko rutkasti köyhiä kuluttajia. Näillä henkilöillä ei monesti ole liikaa mammonaa käytettävänään. Siinä tapauksessa kun käteisvarat valitettavasti ovat loppu, ja arkipäivän menoihin pitää löytää lisää fyrkkaa, useasti lainataan fyrkkaa jostain. Lainattu rahamäärä voi olla esim. kulutusluotto tai muun muassa pikavippi. Lainatun rahan voi saada aika usein vaivattomasti ja pikapuoliin pankkitililleen, peräti ilman mitään vakuutta. Jos kohta käteistä saattaisikin olla kylliksi arjen maksuihin, joskus on niin että tehdä jonkinlainen vähän tyyriimpi ostos, mihin käteisvarat eivät normaalisti riitä.

Tällainen ostos on ehkä esim. uusi pyykinpesukone. Myöskin tällaiseen hankintaan usein nostetaan tarvittava raha. Mammonan lainaamisessa ei toki ole lainkaan pahaa, hakeehan luottoa kutakuinkin jokainen ensikodin maksajakin. Rahalainaa on fiksua ensimmäisenä hakea pankista, mistä rahalainaa voi ottaa tavallisesti melko pienellä kustannustasolla. Silloin kun nopeaa lainaa kaivataan jopa monia kymmeniä tuhansia, on hyvä kilpailuttaa suomalaisia pankkeja. Tällä menettelyllä voi ottaa korkotasoltaan asiallisen luoton.

Pikaluotto on yhä suosittu lainatuote

Kotimaassa harjoittaa liiketoimintaa nykyisin runsas määrä lainayhtiöitä, jotka lainoittavat ei niin isoa ja suurimääräisempää lainasummaa. Fyrkan lainaaminen on suurta bisnestä, missä käteistä kaipaavista ihmisistä kilpaillaan kovasti. Sen takia myöskin kymmenien luottoyritysten lainat ovat nykyaikana kohtuudella hinnoiteltu. Silti, ennen lainasumman hakemista muun muassa kulutusluottoja myöntävältä luottofirmalta, kannattaa aina rauhassa perehtyä luottoehtoihin ja lainan korkoon ja erilaisiin lainakustannuksiin. Lainoja kannattaa etukäteen tutkia, jotta hakee itselleen asiallisen luoton.

Siksi että velkaongelmia ei lainan johdosta jälkeenpäin ilmaantuisi, kuuluu tehdä selväksi että lainatun summan kykenee tilittämään rahoittajalle ajoissa. Jos rahalainaa ei pystykään suorittamaan lainanantajalle vaaditussa ajassa, pahimmillaan saattaa saada maksuhäiriömerkintä mistä seuraa loppujen lopuksi vaikeuksia.

Silloin kun vain pystyy, olisi viisasta pistää syrjään mammonaa edessä olevia rahaongelmia silmällä pitäen.

Nykypäivänä pikavippi saattaa olla vaihtoehto talousvaikeuteen

Nykyään suurempaa ja pienempää luottoa saa verrattain vaivatta ja liukkaasti kymmenistä lainafirmoista. Pikalainojen ottaminen on tavallisesti todella tuottoisaa bisnestä, täten erilaisia lainatuotteita lainaavia yrityksiä on viime vuosina syntynyt suuri määrä. Useat näistä firmoista myöntävät ainoastaan pieniä, enintään 1000 euron pikavippejä, mutta on myöskin lainanantajia joidenka luottorepertuaariin kuuluu suuret kulutusluotot.

Jos luottoa on pakko saada esimerkiksi keittiökorjaukseen, tai mahdollisesti toiseen verrattain kalliiseen asiaan, kannattaa luottoa ensin kysellä omasta pankista. Monesti pankista voi ottaa lainan kohtuullisella korkotasolla, joten jostakin muusta paikasta otettuna tällainen parin tuhannen lainasumma voi tulla kuluiltaan hinnakkaammaksi. Pankin myöntämä luotto saattaa vaatia vakuutta, eli lainan saamiseen täytyy olla jonkinlainen vakuus.

Lainamarkkinoilla on lisäksi paljon kulutusluottoja, jotka ovat vakuudettomia. Tällaisen luoton saamiseksi voi olla riittävää vakituinen osoite Suomessa, kelpoisuus lainaan ja täysi-ikäisyys. Aika usein kuitenkin kahdenkin tuhannen euron lainan saaminen edellyttää tietyn suuruisia jatkuvia palkkatuloja. Lainoittaja usein niin ikään edellyttää todisteen säännöllisistä tuloista.

Pikalaina on vaivaton lainattu rahamäärä taloudelliseen ahdinkoon

Kotimaassa harjoittaa liiketoimintaa tänä päivänä kymmeniä lainojen tarjoamiseen panostaneita palveluja, jotka tarjoavat pelkästään pieniä, usein enintään muutaman satasen pikavippejä, joita kutsutaan useimmiten nimillä pikavipit, pikalainat tai vipit. Tämänkaltainen pienehkö lainaraha on melkein aina vakuudeton, ja luoton saamiseen riittää yleensä pysyvä asuminen kotimaassa ja kelpoisuus luottoon. Luottokelpoisuus tarkoittaa sitä, ettei henkilöllä ole maksuhäiriöitä ja hän on hoitanut aikaisemmin raha-asiat hyvin. Tämänkaltainen useimmiten 100-500 euron pikaluotto on haluttu. Lainan voi saada liukkaasti tililleen, mutta sen joutuu myöskin maksamaan pois melko pikaisesti. Pienlainoissa lainausaika on tavallisesti kahdesta viikosta yhteen kuukauteen.

Pikavippi on asiallisesti hinnoiteltua kulutusluottoa kosolti hinnakkaampi luotto. Pikalainan oikea vuosikorkoprosentti voi nousta törkeän huomattavaksi riippuen pikavippiyrityksen luottoehdoista. Silloin kun lainanottaja ei ole varma kykeneekö luoton hoitamaan laina-aikana takaisin, lainaajan on fiksua tarkistaa onko pikalainayrityksen luottoehdot pikalainan lyhentämisen suhteen rehtejä. Jos lainan maksuaika pitenee ja pikalainaa pystykään suorittamaan pois, lainan korkosumma voi kiivetä huomattavaksi.

Jos lainarahaa näin ollen on pakko saada, on viisasta aina hakea sitä aluksi pankista josta lainasumman saa lähes aina kohtuulisemmalla korkotasolla ja muilla kustannuksilla kuin muusta paikasta. Silloin kun lainarahaa ei kuitenkaan omasta pankista saa, kannattaa verrata eri lainafirmojen luottojen kustannuksia ja lainata kuluiltaan paras ratkaisu.

Monet lainapaikat tarjoavat tänä päivänä siis lainaa heti, eli lainan saa tililleen usein jopa saman päivän aikana. Lainojen korkoja ja kuluja kannattaa aina vertailla.

Rahalainaa hakevat useat kuluttajat

Pikavippi on verrattain pieni haettu rahasumma, joka saattaa olla määrältään muun muassa pari sataa €. Pikavipin voi hankkia hyvin usein kohtapuoleen tililleen, sekä lainan laina-aika ei olekaan useasti erityisen pitkä. Suomessa tekee bisnestä nykyaikana sankka joukko pikalainayrityksiä, joiden pikavippivalikoimaan sisältyy monesti lukuisa lukumäärä erilaisia luottoja. Rahalainan saa ilman mitään vakuutta, toisaalta pikalainan lainaus vaatii kumminkin luotto sekä vakituista oleskelua Suomessa.

Tuoreen -13 lakimuutoksen tähden pienlainayritysten joukko väheni aika lailla, kun pikalainoista ei sen jälkeen saanut rahastamaan siinä määrin rahakasta korkoa kuin aikaisemmin.

Nykyään pikalainojen korkotaso on siksi huomattavasti pienimääräisempi kuin ennen. Monien jossain määrin isompien vippien korkotaso on nykypäivänä useimmiten aivan kohtuullinen. Käteisen lainaaminen on ihan perinteistä, siksi että useilla kansalaisilla on pulaa mammonasta. Varsinkin jos käteistä on pakko saada ehkä suurempaan hankkeeseen, kuten esimerkiksi kylpyhuoneremonttiin, rahalainaa haetaan remontin rahoittamiseen. Luottoa on viisasta monesti ensin kysellä pankista, mutta velkaa on mahdollista tietysti lainata melko maltillisella korolla ja maksuilla jostain muualtakin. Lainatun rahan ottamisessa on tärkeää, että katsoo aluksi pystyykö luoton tilittämään takaisin tulevina viikkoina. Useissa tapauksissa jos velkaa ei kykene hoitamaan vaaditussa ajassa luotonantajalle, syntyy velkaongelmia jotka sekoittavat omaa taloutta aika lailla piakkoin.

Valitettavasti nykyaikana useat suomalaiset ovat pakotettuja nojautumaan velkaopastajan tukeen. Siitä huolimatta että vippejä tavallisesti käsitellään pahana asiana, pienlainat eivät joka tapauksessa tätä joskus olekaan. Vippi saattaa olla aivan kätevä helpotus jos kun valuuttaa haluaa hakea heti, eikä lainan kustannukset ole isot. On hyvä silti varmistaa että luoton pystyy suorittamaan lainafirmalle ajoissa.

Webistä on hauskaa lainata vaivattomasti luottoa

Netin kautta löytyy tätä nykyä suurta määrää pienlainayrityksiä, joiden kautta on hauskaa vertailla erilaisia pienlainoja koroltaan. Lainojen tutkailua kuuluu ensin toteuttaa, sen vuoksi että sillä tavoin monesti säästää jonkin verran hilloa. Hyvin usein tällä tavoin ns. jemmata suorastaan huomattavia määriä rahaa.

Joka tapauksessa olisi tietysti hyvä homma, kun luottoa ei pitäisi hakea etenkään arkipäivän maksuihin. Katkeamaton valuutan hakeminen saattaa pikaisesti johtaa ns. pikaluottoongelmaan, jossa muun muassa käytetään käteistä muiden luottojen maksamiseen. Olisi viisasta, jos henkilökohtaiset rahaseikat saattaisi harjoittaa niin, ettei velkaa suuremmin koskaan tarvitse hakea varsinkaan arkipäivän maksuihin, vaan tällaiset jutut pystyisi maksamaan henkilökohtaisilla rahasäästöillään sekä jatkuvilla ansioilla.

On surullista, että tätä nykyä useilla ihmisillä on talousongelmia, ja tuollaiset kuluttajat ottavat monesti aika lailla lainarahaa. Lopulta lisää lainaa voidaan pyytää entisen lainasumman suorittamista varten. Tällöin luottopulma on tapahtunut jolloin suomalainen joutuu yleensä aivan kohta suuriin rahaongelmiin. Medioissa on sanottu, että kansalaisten luottovaikeudet valitettavasti ovat peräti yhtä ankaria kuin mitä muinoin sitten pulmalliseen taantuma-aikaan.

Luottoa joutuu luonnollisesti monet kuluttajat pyytämään monesti. Perinteinen lainaraha voi olla vaikkapa luotto rivitaloa varten. Olisi hyvä joka tapauksessa tajuta, että siinä tapauksessa kun luoton maksamisen kanssa syntyy pulmia, pitäisi ensiksi ottaa yhteyttä rahalainan antajaan ja yrittää neuvotella toisenlainen velkavaihtoehto jonka kautta velkaa voisi hoitaa ilman vaikeuksia joskus.

Maailmassa asustaa melko rutkasti köyhiä kuluttajia. Näillä henkilöillä ei monesti ole liikaa mammonaa käytettävänään. Siinä tapauksessa kun käteisvarat valitettavasti ovat loppu, ja arkipäivän menoihin pitää löytää lisää fyrkkaa, useasti lainataan fyrkkaa jostain. Lainattu rahamäärä voi olla esim. kulutusluotto tai muun muassa pikavippi. Lainatun rahan voi saada aika usein vaivattomasti ja pikapuoliin pankkitililleen, peräti ilman mitään vakuutta. Jos kohta käteistä saattaisikin olla kylliksi arjen maksuihin, joskus on niin että tehdä jonkinlainen vähän tyyriimpi ostos, mihin käteisvarat eivät normaalisti riitä.

Tällainen ostos on ehkä esim. uusi pyykinpesukone. Myöskin tällaiseen hankintaan usein nostetaan tarvittava raha. Mammonan lainaamisessa ei toki ole lainkaan pahaa, hakeehan luottoa kutakuinkin jokainen ensikodin maksajakin. Rahalainaa on fiksua ensimmäisenä hakea pankista, mistä rahalainaa voi ottaa tavallisesti melko pienellä kustannustasolla. Silloin kun nopeaa lainaa kaivataan jopa monia kymmeniä tuhansia, on hyvä kilpailuttaa suomalaisia pankkeja. Tällä menettelyllä voi ottaa korkotasoltaan asiallisen luoton.

Pikaluotto on yhä suosittu lainatuote

Kotimaassa harjoittaa liiketoimintaa nykyisin runsas määrä lainayhtiöitä, jotka lainoittavat ei niin isoa ja suurimääräisempää lainasummaa. Fyrkan lainaaminen on suurta bisnestä, missä käteistä kaipaavista ihmisistä kilpaillaan kovasti. Sen takia myöskin kymmenien luottoyritysten lainat ovat nykyaikana kohtuudella hinnoiteltu. Silti, ennen lainasumman hakemista muun muassa kulutusluottoja myöntävältä luottofirmalta, kannattaa aina rauhassa perehtyä luottoehtoihin ja lainan korkoon ja erilaisiin lainakustannuksiin. Lainoja kannattaa etukäteen tutkia, jotta hakee itselleen asiallisen luoton.

Siksi että velkaongelmia ei lainan johdosta jälkeenpäin ilmaantuisi, kuuluu tehdä selväksi että lainatun summan kykenee tilittämään rahoittajalle ajoissa. Jos rahalainaa ei pystykään suorittamaan lainanantajalle vaaditussa ajassa, pahimmillaan saattaa saada maksuhäiriömerkintä mistä seuraa loppujen lopuksi vaikeuksia.

Silloin kun vain pystyy, olisi viisasta pistää syrjään mammonaa edessä olevia rahaongelmia silmällä pitäen.

Nykypäivänä pikavippi saattaa olla vaihtoehto talousvaikeuteen

Nykyään suurempaa ja pienempää luottoa saa verrattain vaivatta ja liukkaasti kymmenistä lainafirmoista. Pikalainojen ottaminen on tavallisesti todella tuottoisaa bisnestä, täten erilaisia lainatuotteita lainaavia yrityksiä on viime vuosina syntynyt suuri määrä. Useat näistä firmoista myöntävät ainoastaan pieniä, enintään 1000 euron pikavippejä, mutta on myöskin lainanantajia joidenka luottorepertuaariin kuuluu suuret kulutusluotot.

Jos luottoa on pakko saada esimerkiksi keittiökorjaukseen, tai mahdollisesti toiseen verrattain kalliiseen asiaan, kannattaa luottoa ensin kysellä omasta pankista. Monesti pankista voi ottaa lainan kohtuullisella korkotasolla, joten jostakin muusta paikasta otettuna tällainen parin tuhannen lainasumma voi tulla kuluiltaan hinnakkaammaksi. Pankin myöntämä luotto saattaa vaatia vakuutta, eli lainan saamiseen täytyy olla jonkinlainen vakuus.

Lainamarkkinoilla on lisäksi paljon kulutusluottoja, jotka ovat vakuudettomia. Tällaisen luoton saamiseksi voi olla riittävää vakituinen osoite Suomessa, kelpoisuus lainaan ja täysi-ikäisyys. Aika usein kuitenkin kahdenkin tuhannen euron lainan saaminen edellyttää tietyn suuruisia jatkuvia palkkatuloja. Lainoittaja usein niin ikään edellyttää todisteen säännöllisistä tuloista.

Pikalaina on vaivaton lainattu rahamäärä taloudelliseen ahdinkoon

Kotimaassa harjoittaa liiketoimintaa tänä päivänä kymmeniä lainojen tarjoamiseen panostaneita palveluja, jotka tarjoavat pelkästään pieniä, usein enintään muutaman satasen pikavippejä, joita kutsutaan useimmiten nimillä pikavipit, pikalainat tai vipit. Tämänkaltainen pienehkö lainaraha on melkein aina vakuudeton, ja luoton saamiseen riittää yleensä pysyvä asuminen kotimaassa ja kelpoisuus luottoon. Luottokelpoisuus tarkoittaa sitä, ettei henkilöllä ole maksuhäiriöitä ja hän on hoitanut aikaisemmin raha-asiat hyvin. Tämänkaltainen useimmiten 100-500 euron pikaluotto on haluttu. Lainan voi saada liukkaasti tililleen, mutta sen joutuu myöskin maksamaan pois melko pikaisesti. Pienlainoissa lainausaika on tavallisesti kahdesta viikosta yhteen kuukauteen.

Pikavippi on asiallisesti hinnoiteltua kulutusluottoa kosolti hinnakkaampi luotto. Pikalainan oikea vuosikorkoprosentti voi nousta törkeän huomattavaksi riippuen pikavippiyrityksen luottoehdoista. Silloin kun lainanottaja ei ole varma kykeneekö luoton hoitamaan laina-aikana takaisin, lainaajan on fiksua tarkistaa onko pikalainayrityksen luottoehdot pikalainan lyhentämisen suhteen rehtejä. Jos lainan maksuaika pitenee ja pikalainaa pystykään suorittamaan pois, lainan korkosumma voi kiivetä huomattavaksi.

Jos lainarahaa näin ollen on pakko saada, on viisasta aina hakea sitä aluksi pankista josta lainasumman saa lähes aina kohtuulisemmalla korkotasolla ja muilla kustannuksilla kuin muusta paikasta. Silloin kun lainarahaa ei kuitenkaan omasta pankista saa, kannattaa verrata eri lainafirmojen luottojen kustannuksia ja lainata kuluiltaan paras ratkaisu.