Lainanantajien lainan korko- ja muita kustannuksia kannattaa aina vertailla. Yleensä netin kautta haettavien ja pääasiassa netissä toimivien lainanantajien kotisivuilla on taulukot tai laskurit, joiden avulla voi vertailla lainan kustannuksia. Näitä kustannuksia ovat tyypillisesti mm. lainan korkokulut sekä lainan hoito- ja käsittelymaksut. Kokonaiskustannuksissa eri lainananttajien lainojen väillä voi olla suuriakin eroja, joten kuluja kannattaa vertailla. Yleensä kaikkein edullisin laina on järkevintä ottaa. Jos lainanantajalla ei ole näkyvillä sivuillaan lainataulukkoa kuluineen tai jos lainan kuluissa tai muissa asioissa on epäselvyyksiä, voi ottaa yhteyttä lainanantajaan ja selvittää epäselvät asiat. Lainanantajalta voi myös pyytää lainatarjouksen tietylle lainasummalle.

Jos tarvetta on esimerkiksi 1000 euron suuruiselle lainalle, kannattaa se yleensä ottaa joltain sellaiselta lainanantajalta jonka valikoimassa on myös suurempia kulutusluottoja. Usein tällainen 1000 euron kulutusluoton nimellä kulkeva laina tulee paljon halvemmaksi kuin saman suuruinen pikavippi jostain pikavippipaikasta. Pikavippien kustannukset kun tunnetusti ovat korkeat. Laina-ajaksi kannattaa valita itselleen sopiva jossa ajassa lainan maksaminen takaisin ei tuota hankaluuksia. Laina-aikaa ei kuitenkaan kannata turhaa venyttää, sillä silloin lainasta joutuu usein maksamaan enemmän kuluja. 1000 euron lainaa ei monesti kannata ottaa kolmeksi vuodeksi, vaan se olisi hyvä maksaa jo ainakin muutamassa kuukaudessa takaisin.

Lainan saaminen mistä tahansa edellyttää lähes aina luottokelpoisuutta. Joten jos tämä asia on kunnossa, lainaa voi kysyä myös omasta pankistaan. Oman pankin tarjoama laina voi olla huomattavasti edullisempi kuin mikään netistä nopeasti otettava laina.