Lainaa ilman vakuuksia ja takaajia saa nykyään hyvin monelta lainanantajalta. Pelkästään netissä toimii ainakin kymmeniä suomalaisia lainanantajia, jotka tarjoavat vaihtelevan suuruisia lainoja ilman vakuuksia, takaajia tai kiinnostusta lainan käyttötarkoituksesta.

Pienen lainan suuruusluokassa 50-1000 euroa saa lähes aina ilman vakuuksia ja takaajia. Tällaisia pieniä ja nopeita lainoja kutsutaan yleisesti pikavipeiksi tai pikalainoiksi. Pikalainojen tarjoajia eivät kiinnostaa lainan vakuudet tai lainan käyttötarkoitus, mutta heitä yleensä kiinnostaa henkilön ikä, kansalaisuus ja luottokelpoisuus. Lainaehdoissa voidaan edellyttää tiettyä ikää (esim 22 vuotta) tietyn suuruisen lainan saamiselle. Maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa on yleensä aina este pikalainan saamiselle.

Suuremman, esimerkiksi 5000 euron lainan saaminen edellyttää yleensä luottokelpoisuuden, tietyn iän ja Suomen kansalaisuuden (tai oleskeluvalla Suomessa vakituisesti asuva) lisäksi myös säännöllisiä tuloja. Lainaehdoissa kerrotaan kuinka suurten tulojen täytyy olla ja tästä täytyy lainanantajalle toimittaa myös todistus (esim. palkkatodistus työnantajalta).

Tämän sivuston pääsivulta löydät monta hyvää suurempienkin lainojen tarjoajaa.