Suomessa oleskelee melko paljon rahattomia suomalaisia. Näillä ei hyvin usein ole paljoa rahaa käytettävänään. Jos käteisvarat ovatkin käytetty, ja joka päivän maksuihin on pakko saada enemmän fyrkkaa, hyvin usein lainataan fyrkkaa jostakin. Lainasumma voi olla esim. tuhannen euron laina tai vaikkapa vippi. Lainatun rahan voi saada yleensä näppärästi ja liukkaasti omalle tililleen, jopa ilman mitään vakuutta. Siitä huolimatta että mammonaa voisikin olla kylliksi arjen kuluihin, on mahdollista että toimeenpanna jokin hiukan kalliimpi ostos, johon kahisevat eivät ehkä kuitenkaan riitä. Tämänkaltainen hankinta on kaiketi mm. hintava lomareissu. Joskus myös tähän ostokseen joskus vipataan lainaa.

Valuutan lainaamisessa ei toki ole minkäänlaista epätavallista, hakeehan velkaa kutakuinkin jokainen ensiasunnon maksajakin. Lainarahaa on viisasta ensiksi anoa pankista, mistä lainaa voi saada yleensä maltillisella kustannustasolla. Kun lainasummaa pitää saada jopa lukuisia tuhansia euroja, on aiheellista kilpailuttaa pankkeja. Näin saattaa ottaa korkotasoltaan sopivan lainan.

Täällä toimii nykyään runsas ryhmä lainafirmoja, jotka antavat ei niin isoa ja suurimääräisempää rahalainaa. Fyrkan lainaus on rahakasta puuhastelua, jossa luottoa tarvitsevista henkilöistä soditaan tulisesti. Sen vuoksi myös useiden luottopalvelujen luotot ovat tänä päivänä aika lailla edullisia. Joka tapauksessa, ennen lainarahan hankkimista vaikkapa kulutuslainoja myöntävältä luottoyritykseltä, on fiksua aina perusteellisesti tutustua lainaehtoihin ja lainan korkotasoon ja muihin lainakustannuksiin. Kulutusluottoja on hyvä aluksi tutkia, jotta pyytää tarpeeseensa mukiinmenevän lainan.

Sen vuoksi että rahavaikeuksia ei lainatun summan seurauksena myöhemmin tulisi, täytyy katsoa että lainan kykenee lyhentämään pois määräajassa. Silloin kun lainaa ei pystykään lyhentämään pois sovitussa ajassa, pahimman tapahtuessa saattaa vastaanottaa maksuhäiriömerkintä josta seuraa normaalisti hankaluuksia.

Silloin kun vain on tilaisuus, on viisasta laittaa sivuun rahaa myöhempiä rahavaikeuksia ennalta ehkäisten.